Håll dig i kragen på Halloween

För den som går i gymnasiet så brukar Halloween kunna betyda fest av något slag, många gånger med inslag av alkohol, även om det faktiskt inte är tillåtet att köpa ut till någon under 20 år. Vi vill därför upplysa om några alternativa sätt att fira högtiden på, som kan vara minst lika roliga och sociala!ungdomar halloweenDet är inte helt ovanligt att det under och i kring Halloween anordnas fester med inslag av alkohol av gymnasieungdomar för andra gymnasieungdomar. Detta är självfallet inte rätt, då lagen klart och tydligt påtalar att det är förbjudet att köpa ut alkohol till någon under 20 år, vilket alltså betyder att någon i gymnasieåldern inte bör kunna få tillgång till rusdrycker av detta slag. Nåväl, det är som det är med det och inte mycket vi kan göra åt just den saken. Men vi kanske kan få just dig att tänka om och att spendera just ditt Halloween-firande på ett annat vis? Det finns nämligen många bra alternativ som vi gärna delar med oss av!

Filmkväll

Skräckfilmer och Halloween passar av naturliga orsaker som handen i handsken. Få saker får blodet att isa så mycket som en riktig ryslig skräckis, något som sätter stämningen på ett väldigt bra sätt. Förbered och köp hem eller hyr någon klassisk skräckfilm, eller ta del av det utbud som finns på Netflix, eller någon annan streamingtjänst av filmer och serier.

Spelkväll

Sällskapsspel sitter aldrig fel och blir extra mysigt i ljusskenet av en spöklik pumpa. Extra roligt blir det om ni både hittar ett spel med något skräck- eller spöktema, samt klär ut er ordentligt, som sig bör till Halloween.

Spökhistorier

Spökhistorier är en annan sak som är väldigt passande under Halloween, helst om de berättas utav någon som har en extra bra inlevelse, som hjälper till att på riktigt få liv i kusligheterna. Det bra med spökhistorier är att att man antingen kan låta fantasin strömma fritt och komma på dom medans man berättar, eller förbereda sig genom att lära sig någon som redan existerar. Fullt av kreativ frihet med andra ord!