Det är många som hungrar efter kunskap, vissa rent allmänt med andra vill veta mer om specifika tidsperioder, platser, personer eller ämnen. Tyvärr så är ju skoltiden lite mindre flexibel i vad som kan läras ut, skolplanen är oftast ganska fullpackad av sådant man tycker att elever borde lära sig innan en termin är över. Då kan det vara bättre att ta saken i sina egna händer.
Internet
En av de största och mest lättillgängliga informationskällorna vi har idag är ju helt klart internet, där man nästan kan garantera att man kan åtminstone någon information om vad det än är man vill veta mer om. För att vara säker på att man får korrekt information är det ju dock viktigt att sajten man använder sig av är pålitlig. Detta är något som Wikipedia alltid strävar efter genom att uppmana källkritik och se till att artiklar läses kritiskt av sina användare.
Böcker
Böcker är ju oftast det huvudsakliga läromedlet man använder i skolan, vi har böcker i praktiskt taget alla ämnen, utom de mer praktiska som till exempel träslöjd. Och vill man lära sig något nytt finns det ofta riktigt bra böcker att förlita sig på. Om man dock känner att man inte orkar läsa alla gånger efter skolan är över finns det ju alltid möjligheten att få dem läst åt en.
I praktiken
Om man önskar lära sig om något mer praktiskt så kan man ju alltid börja med en bok eller efterforskning på nätet, men i slutändan är det inget riktigt substitut för att själv göra det i praktiken. Det engelska uttrycket ”learn by doing” (lära sig genom att göra) är i fall som dessa väldigt bra vägledning. Men man bör alltid vara medveten om det finns risker inblandade med aktiviteten och se till att man lär sig från någon som redan kan eller åtminstone någon som kan övervaka.